Skip to main content

SÄVSJÖ UTEARENA

Sävsjö Utearena är gratis för all typ av spontanidrott. Bokade tider har företräde men är planen ledig är det fritt fram för spontana aktiviteter.

Finansieringsstöd till projektet har erhållits genom Leader Linné Småland, RF-SISU Småland, Sävsjö Kommun och lokala företag. Tack till er alla!

Regler

  • Var rädd om UTEARENAN. Sarg och mål avsedda för innebandy/inlines och riskerar att gå sönder vid fel användning. (t.ex. hårdare skott med fotbollar). 

  • Man spelar alltid med RENA SKOR anpassade för träning.  Vi rekommenderar inomhusskor men oavsett skotyp så gäller krav på rena skor. Innan man beträder golvet borstar man av skorna för att minimera grus och skräp på planen.

  • INLINESHOCKEY får bara spelas med puck av typen green biscuit och klubbblad utan issotejp (tejp kladdar ned golvet). 

  • Efter man lämnar planen ansvarar man för att PLANEN LÄMNAS VÄL I ORDNING och vid behov sopas grus och sten bort från banan. Material, målburar och annan utrustning ställs på lämplig plats. 

  • Vårdnadshavaren har ANSVAR för barn som vistas på planen. 

  • Vid brister som kan orsaka skada ska planen inte användas innan problemen åtgärdats. Rapportera alla brister relaterat till innebandyplanen (gärna med foto) till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 

Om Sävsjö Utearena

Sävsjö Utearea är 32x16 meter med ett själdränerande plastgolv (Bergo) och fast sarg (Swerink). Tanken är att denna satsning på ska ge mer spontanidrott och bättre förutsättningar för organiserad träning ute. Inte bara för innebandyspel utan ex. även inlineshockey, aerobics och annan typ av träning som lämpar sig på planen.

Se arenan växa fram

13 juli 2021 färdigställdes Sävsjö Utearea. Då monterades 3600 golvbitar och den tillhörande sargen av våra ideella krafter i klubben. Se filmen hur det gick till. 

Boka arenan

Spontanidrottare får samsas på ytan - alla får vara med! 

Som förening kan du boka Sävsjö Utearena. Bokad tid går alltid före spontanidrott.

Först måste du höra av dig till Sävsjö IBK via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att se om planen är ledig. Detta då vi ännu inte har någon offentlig bokningskalender.

Därefter kan man betala i vår webshop á 100:-/h.

Låna utrustning

Genom stöd fråna Sparbankstiftelsen Alfa finns nu en bag med 20-talet klubbor och lika många glasögon. Passar 4-9 år.  Dessa är tänkta att lånas vid prova på verksamhet för våra yngsta och vid aktivitetsdagar för förskolor/fritids. 
Hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill låna utrustningen när ni är på Utearenan. 

Genom Sparbankstiftelsen Alfa har vi även fått möjlighet att göra arenan än mer attraktiv genom att utrusta våra mål med skottskivor.