Fullspäckad helg med en massa go innebandy

fredag, 24 januari 2014 Posted in Bloggen Inside SIBK

Damerna har tagit sin andra 3poängare för säsongen och herrarna behåller sin förlustfria svit!

Nu är vi inne i 2014 och min känsla är att Sävsjö ibks damlag kommer ha en betydligt bättre andra halva av säsongen. Man tog förra veckan en stor skalp när man lyckades besegra ett Hovshaga som ligger på övre halvan av tabellen. Man har nu skrapat ihop 7 poäng och man har de flesta av bottenlagen kvar att möta. Så absolut finns chansen för Kraft och tjejerna att kriga till sig en plats i div1 nästa säsong. Upp till säker mark har man 5 poäng och det känns inte som någon omöjlighet. Det gäller att spela tajt i försvaret och sätta chanserna när man får dom. Så länge man prioriterar försvarsspelet som man gjorde mot Hovshaga så kan man skaka alla lag i den här serien, det gäller bara att alla förstår vilket hårt jobb som krävs. 

Våra herrar har börjat 2014 som man avslutade 2013, med vinster. Alla serier börjar nu dra ihop sig och det gäller för alla lag i toppen att inte tappa poäng om man vill vara med och slåss om de två direktplatserna till 1an. Man inledde året med en stark vinst mot Hovslätt, enligt tränare Swärdh och Karlsson en av de bättre matcherna den här säsongen då man inte tillät bortalaget att skapa många chanser. Seger nummer två kom mot ett starkt Vimmerby som är det enda laget som lyckats ta 2 poäng av herrarna. Vimmerby som inledde säsongen lite knackigt har gått som tåget på slutet och att ta tre poäng i Vimmerby får ses som en stor bedrift. 

Nu vill vi att Sävsjöpubliken sluter upp och stöttar lagen de kvarvarande matcherna. Till helgen spelar damerna hemma mot Fröjered, ett lag som bland annat innehåller den före detta landslagsstjärnan Sara Anteryd. Det kommer bli en svår nöt att knäcka men med publikens hjälp och jävlar anamma från alla så kommer Fröjered att få slita hårt för att få med sig några poäng. Matchstart 15:00 på Lördag. Mitt tips är 4-4 och Sävsjö tar extrepoängen i sudden.

Herrarna spelar på Söndag hemma mot Färjestaden. Ett Färjestaden som fått lite grus i maskineriet det senaste men som i sina ljusaste stunder kan störa alla lag i serien. Matchen mellan lagen på öland slutade 3-6 till Sävsjö efter att Albin Hagelvik avgjort i tom kasse. Matchstart 16:00 på Söndag. Mitt tips är 7-3 då Jonsson fått vittra nätet 3,1 gånger per match i snitt.

Kom och se liveinnebandy, ni kommer inte bli besvikna och alla sävsjökrigare kommer att göra allt för att ni ska gå hem med ett leende på läpparna och med 3 poäng i bagaget.

#engångsävsjöalltidsävsjö

/MrInsidesibk