Historiska poäng

onsdag, 20 november 2013 Posted in Bloggen Inside SIBK

Damerna tog i helgen sin första historiska 3poängare i div 1 och herrarna vann toppmötet mot Barnarp i herrarnas div2!

Vi börjar med fredagens batalj i Sävsjö sporthall! Klockan 18.30 var det ett gäng hungriga karlar som samlades i sporthallen för toppmöte mot barnarp frånm förorten. Man kunde se i ögonen på spelarna att de var oerhört taggade och allt fokus låg på matchen och inte på sveriges ointressanta fotbollsmatch som skulle utspela sig samma kväll nere i Lissabon! När väl matchen började var det direkt hemmalaget som tog tag i taktpinnen och efter första perioden kunde man gå in till vila med en 2-1 ledning och med bud på flera mål. I den andra perioden ökar sävsjö temot ytterligare och man vinner period 2 med 3-0. Ledarna pratar i paus om att fortsätta spela bollen och att det nu är Barnap som måste göra nästa drag. Den tredje perioden blir väldigt sönderryckt där domarna ändrar nivån på spelet hela tiden. Detta är något som inte påverkar ett för dagen mycket starkt hemmalag och man kan reda ut två boxplay utan egentligen ett enda skott på mål. Barnarp lyckas få lite nerv i matchen när man efter 13 min gör 5-2 och efter 17 gör 5-3! Dagens man i hemmatröjan avgör sedan med sitt fjärde mål för kvällen och spikar igen kistan genom att göra 6-3 i öppen kasse. En oerhört stabil och stark seger där hela laget gör en grym insats, tack även till alla er som infann er på läktarn och prioriterade att få se fin innebandy istället för fotboll och bira hemma i soffan. Förhoppningsvis gjorde det fina spelet att vi även i fortsättningen får se er i sporthallen påf redagskvällarna. På Fredag väntar ännu ett toppmöte för herrarna som åker ner till Olofström för att möta det andra obesegrade (på ordinarie tid) laget som öser in mål framåt.

Damerna åkte ner till sydligare breddgrader i fredags, närmre bestämt till Olofström. Damerna som ännu inte hade inkasserat någon 3 poängare hade fått extra hjälp med taggningen inför matchen då olofströmspelare gått ut i media och sagt att de skulle krossa sävsjö. Något som skulle visa sig vara ett ödesdigert misstag.

Sävsjölaget kände att det var dags att vända på skutan och trots många tidigare förluster var inställningen i laget avslappnad. Olofström gick i den första perioden upp till en 2-0 ledning. Då klev Jennie Bylander in med sin krigarinställning och sin offervilja och gjorde 2-1 i powerplay. I den andra perioden håller sig samma Jennie framme igen och kvitterar till 2-2. Sävsjö är nu pågång. Men efter 12 min kommer en kalldusch då hemmalaget tar ledningen igen. Men sävsjölaget viker inte ner dig utan kan både kvittera och ta ledningen innan perioden är slut. Inför den tredje perioden går man alltså in med en 3-4 ledning. Under den tredje perioden gör sävsjö ytterligare 3 mål och glädjen är stor i bortalaget. Om man ser över hela matchen är Sävsjö klart rättvisa vinnare, något som också syntes på skottstatistiken som sävsjö vann med 21-33. Nu väntar en tuff match hemma på Lördag mot IBK Göteborg. En trepoängare där så ser förutsättningarna helt okej ut.