Herr A kammade noll i Väggahallen

onsdag, 19 oktober 2016 Posted in Herrar

Under söndagen, mitt i de flesta människors söndagsmys, spelade Sävsjö IBK herr A bortamatch mot Carlshamns IBK. En match som slutade med uddamålsförlust för Sävsjö...

Carlshamn hade en tydlig gameplan i matchen, med lågt försvar och omställningar som främsta anfallsvapen. Man följde denna matchplan mycket väl och det var Sävsjö som hade det mesta av bollinnehavet denna afton. Dock lyckades man inte nysta upp hemmaförsvaret så ofta och när man väl gjorde det satt avslutet allt för ofta i handbollsmålet eller på den duktige Carlshamnsmålvakten.

Två bolltapp i fel lägen under den första perioden utnyttjades effektivt av Carlshamn, som gick till första vilan med en 2-1-ledning efter det att Emil Petersson stänkt in en boll i fint samarbete med Christoffer Johansson.

Andra perioden inleddes sen med att Sävsjö kvitterade genom ett kvickt frislag av Albin Hagelvik som friställde Robert Bjerhag i höga slottet. Hemmalaget tog dock åter ledningen på en snabb omställning och just innan andra periodpausen så utökade man även till 4-2.

I tredje perioden var sedan frågan om Sävsjö skulle kunna hitta igenom hemmaförsvaret för att kunna krypa närmare, men denna match var man inte riktigt där. Den där sista passningen blev aldrig riktigt bra och man hittade inte något att gå på. Ett powerplay i sista minuten resulterade visserligen i en reducering genom Jesper Fransson och kanske lite nerv hos Carlshamn. Hemmalaget gjorde sedan 5-3 i öppen kasse, men det dömdes då bort och istället fick Sävsjö frislag med 7 sekunder kvar framför eget mål. Några snabba passningar ledde till ett läge i slottet men, vilket var talande för matchen, så satt det skottet i täck. Ett mer alert och hårt kämpande Carlshamn kunde därmed avgå med segern.