Skip to main content
Herrarna föll med uddamålet

Herrarna föll med uddamålet

söndag, 14 augusti 2016 Posted in Herrar

Första träningsmatchen är avklarad och den slutade 4-3 till gästande FBC Lerum.

Dagens motståndare från Göteborg har haft en uttalad målsättning att nå Superligan och fick med bakgrund av det väldigt otippat lämna Allsvenskan inför denna säsong. Nu spelar man således i division 1 och utan att veta allt för mycket om deras trupp så har det säkerligen varit en del omsättning bland spelarna...

Därför är det ganska svårt att dra några större växlar av resultatet. Men vi konstaterar att det bjöds på förvånansvärt fin innebandy för att var en första match. Lägg därtill att jämför man dagens Sävsjö-lag mot det lag som kvalade i våras så saknas inte mindre än nio spelare. Detta i form av spelare som lämnat, bröllopsfester, semestrar m m. Därför var det mycket glädjande att se hur pass bra deras ersättare gick in och presterade. Det kommer bli tufft om platserna när det drar ihop sig till seriepremiär.

Vi noterar från matchen att Emil Petersson, som snart reser för en kortare sejour i Umeå, stod för två assist. Han visar att han med sin kraftfulla spelstil blir en viktig kugge när han återigen ansluter i slutet på oktober. Utöver det är det som sagt många spelare som gör det bra. Noterbart är att Emil Lindell är tillbaka i Sävsjö-tröjan och fick genom en snygg soloraid och lite turliga studsar sätta dit ett mål. Övriga målskyttar var Ulrik Weidman och Alexander Böhlin.

Härnäst väntar division 2 laget Gränna som gästar Sporthallen redan på fredag kl 19.30.

No video selected.
No video selected.