Skip to main content
(foto ronnie öhman)

Inför helgens drabbning med #7 Agnes Bjerhag

torsdag, 10 november 2016 Posted in Damer

Denna helgen kollar vi pulsen på Agnes inför fredagens match mot Hovslätt. Efter en tids skada är hon äntligen tillbaka på planen och det är laget väldigt glada över. Hon är en spelare som tillför väldigt mycket! Läs gärna vidare.

Hej Agnes! Känns det skönt att vara tillbaka efter några veckors uppehåll på grund av din fot? Kommer du kunna gå för fullt nu när Hovslätt kommer på besök?

Det känns jätteskönt att vara tillbaka! Det är alltid mycket roligare att vara med laget på planen än vid sidan om. Jag har hittills spelat två matcher efter skadan och jag kommer absolut kunna spela fullt ut. Träningarna och matcherna har gått bra och jag är redo för ännu en match.

 

Enligt Thorning är du en riktig lagspelare och sätter alltid laget framför jaget, en hårt slitande forward med bra teknik. Hur vill du själv presentera dig som spelare och vad kan vi förvänta oss att se av dig i helgen?

 Jag har alltid varit en lagspelare och tycker att lagmoralen är viktig för att laget ska kunna prestera på topp. Jag skulle även se mig själv som en positiv och hårt kämpande spelare som älskar att se resultat till Sävsjös favör. Till helgen hoppas jag kunna bjuda på ett underhållande och fysiskt spel och något poäng vore inte fel! 

Förra helgen gick det ju inte riktigt som ni ville, ni tappade poäng mot CL98IC. Hur har veckans snack gått och hur har träningarna sätt ut?

Det var en tung förlust som tog lite tid att smälta. Det främsta problemet var nog underskattningen och inställningen som ledde till att Kalmarlaget var mer laddade än oss väl ute på plan. Trots att CL98IC endast hade en vinst i bagaget visade de prov på bra innebandy som vi inte riktigt hade räknat med. Lite andra saker som diskuterats under veckan är att minska skott i täck samt att bli bättre på att täcka skott i försvarsspelet. Vi har tränat på detta under veckan och hoppas att det visar resultat under helgens två matcher.

 

Ni har hittills i serien tagit hela 12 poäng med en match mindre spelad än lagen ovanför, så statistiskt sett ser det riktigt bra ut! Hur ser du på lagets prestationer inledningsvis?

Jag tror att hela laget är nöjda över de poäng som vi hittills har spelat hem. En förlust på sex matcher är en väl godkänd insats med tanke på en del spelarförluster från förra året. Det kritiska nu är att inte bli för nöjda utan att suget efter ännu fler vinster kvarstår så vi kan hänga med i toppskiktet.

 

På fredag kommer Hovslätt på besök till sporthallen, ett lag som ni tidigare i serien har mött och då åkte ni på en sudden förlust. Har du någon erfarenhet av dem, och vad behöver laget göra för att lyckas ta 3 poäng? Finns det någon i laget som du vill framhålla? 

Mina erfarenheter av Hovslätt är att de spelar ett väldigt fysiskt spel och de är som lag väldigt jämna. För att kunna rubba på Hovslätt krävs det att vi spelar minst lika fysiskt som dem samt att vi håller högt bolltempo. Med tanke på att detta är ett vasst motståndarlag tror jag att Johanna Birgersson i målet kommer få visa sina kvalifikationer. Hon är en stor säkerhet och trygghet i laget som bör framhävas.    

 

Till sist, vad tror du står på klockan när 60 minuter är spelade? 

Självklart tror jag på vinst! Det kommer bli en tuff batalj där vi tillslut går segrande ur striden med 5-4.

 

Tack för att du tog dig tid och lycka till i helgen!

Sävsjö IBK- Hovslätt IK

Plats: Sporthallen

Tid: 19.45