Skip to main content
Inför herr A - Palmstaden IK

Inför herr A - Palmstaden IK

fredag, 28 oktober 2016 Posted in Herrar

Foto: Claes Johansson, SmT

Herr A möter Palmstaden IK hemma i Sävsjö Sporthall imorgon lördag kl 16:00.

Här kan ni läsa den intervju som Smålands Innebandyförbund gjort med Swärdh inför matchen:

 

Inför Sävsjö-Palmstaden (H1): Hoppas studsa tillbaka

INFÖR MATCH
Sävsjö IBK – Palmstaden IK  
När: 29 oktober 16.00   
Var: Sävsjö Sporthall 

Sävsjö har åkt på två raka förluster och halkat ner till sjätteplatsen i den jämna division ett-innebandyn. Senast föll man med 7-4 hemma mot serieettan Åstorp, efter att ha åkt på 0-4 i baken redan i första perioden.
– Det var en match med två olika ansikten. Första perioden var horribel. Vi snackade innan matchen om vad vi skulle göra och var Åstorp har sina styrkor, men sedan gick vi ut och gjorde något helt annat, säger tränaren Per Swärdh.
– De andra två perioderna vann vi med sammanlagt 4-3 och spelade bra, men det var första perioden som gjorde att vi förlorade matchen. Vi visade att vi kan stå upp mot de bästa i serien, men det räcker inte att bara göra två bra perioder.

Just starterna i matcherna har varit en akilleshäl för Sävsjö så är långt i säsongsinledningen. 
– Vi har fått tunga starter i många matcher. Vi har samtidigt inte förlorat en enda tredjeperiod, så vi blir starkare ju längre matcherna lider, men vi måste ju också ge oss själva chansen från början, säger Swärdh. 
– Men jag är inte orolig. Det är små marginaler och hade vi fått 1-0 mot Åstorp så hade vi kunnat vinna den matchen. Vi ska inte grubbla så mycket. Samtidigt måste jag säga att Åstorp var riktigt bra, de lär bli etta eller tvåa i den här serien.

Nu väntar hemmamatch mot nykomlingen och seriejumbon Palmstaden som spelat in tre poäng på sex matcher så här långt.
– De är nykomlingar men har varit uppe förr. Spelmässigt har jag inte så bra koll på dem, men de har blandat och gett en del, säger Swärdh. 
– Som nykomling måste du vara riktigt bra för att hävda dig i den här serien, så bra är den. Det går snabbt med trepoängssystemet men det här är ett lag som vi ska ha bakom oss i tabellen.

Trots två raka förluster så är det inte oroligt i Sävsjö.
– Vi vill studsa tillbaka så fort det går men jag tycker att vi har gjort bra matcher. Vi spelade bra mot Carlshamn även om vi inte fick in målen, och mot Åstorp var vi riktigt bra i två perioder, säger Swärdh.
– Det handlar om att rätta till småsaker, men det vet jag att vi kommer göra på lördag. Grabbarna är rejält revanschsugna.

LÄGET I LAGET
Jesper Fransson är tillbaka efter att ha missat ett par matcher. Däremot saknas Emil Lindell på grund av en stukad fot.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Andrecentern Jesper Fransson.
– Det har varit rörigt nu när han inte varit med, vi har inte fått in den riktiga harmonin. Det är skönt med honom tillbaka, säger Per Swärdh.