Skip to main content

Inför match med våran egna #10 Josefine "G-zon" Gustafsson

fredag, 25 november 2016 Posted in Damer

På söndag är det dags för våra damer att snöra på sig skorna igen! Efter förra helgens vinst är dom riktigt taggade på en ny match. Östra SK Jönköping står för motståndet och det ser damerna som en hård nöt att knäcka! Denna gången är det Josefine Gustafsson som blir intervjuad av våran redaktion.

Varmt Välkomna till Sporthallen!

Hallå Josefine! Hur är läget och hur går det med älgstudierna inför jägarexamen? 

Hallihallå!  Läget är bra, är lite småförkyld men det är väll typ alla för tillfället.  Haha skräll att den frågan kommer.. Det går hyfsat 1bra tror jag, skriver provet 5/2 så då hoppas jag att alla håller tummarna för mig ;)

Enligt Thorning är du en spelare med många strängar på din lyra och kan spela på alla positioner. Du är även farlig för motståndet offensivt över hela planen då hennes skott är utan tvekan det bästa i serien. Hennes temperament är väldigt påslaget på plan vilket jag som tränare får höra ibland. Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad kan vi förvänta oss av dig i helgen?  

Jag skulle nog säga att jag har ett ganska snabbt och farligt skott och även ganska hyfsad speluppfattning och bollkänsla. En gång i tiden var jag också ganska snabb, haha.  Kan förhoppningsvis bidra med lite farliga avslut och passningar som leder till att vi vinner!

Du har fått variera lite mellan back och forward den senaste tiden. Hur har det känts att kliva ner på backen och vilken position föredrar du? 

Det har känts lite svajigt om jag ska vara ärlig, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att jag bara har spelat forward innan. Det har däremot varit väldigt lärorikt att vara med i spelet från backposition och jag skulle nog inte säga nej om det kommer på tal igen J Men jag kan nog inte välja vilken av dem jag föredrar, tycker båda positionerna är roliga.

Det blev en stabil vinst med 0-10 borta mot Vipers i söndags, men nu på söndag kommer Östra på besök till sporthallen. Hur är känslan?

Känslan är bra trots en hel del bortfall på träningarna på grund av sjukdom och annat. Väldigt kul att vi i princip var 4 hela femmor på träningen i tisdag så tack till de spelare från B-laget som var med!

Vad krävs av laget för att ta 3 poäng och finns det någon i laget du tror kommer att utmärka sig extra på matchen? 

Det som krävs är att vi är med i matchen och tempot redan från start. Vi ska försöka ha lite mer längd i våra anfall, se till så att backarna är mer delaktiga i just anfallen och vårda bollen i alla lägen.

Jag tror att Frida Andersson kommer utmärka sig, hon har klivit ner som back och har tagit stora kliv framåt på bara ett par träningar. Tuff och kvick back som är jobbig att möta.

Vågar du tippa ett slutresultat?

Jag tror och hoppas att vi vinner med 6-3!