Skip to main content
Sävsjö styrde bilen!

Sävsjö styrde bilen!

söndag, 30 oktober 2016 Posted in Damer

Våra damer lyckades ta 3 poäng mot Vöikers. Läs mer om matchen här nedan.

Det var i fredagskväll som Sävsjös damer gick med stora steg in i Sporthallen. De var inte en enda spelare som var ofokuserad, alla var taggade till tusen! Alla visste vad som gällde, vi har gjort det innan och det var inget snack om saken att vi skulle göra det igen. För att vi ens skulle ha en chans att slå Vöikers var vi införstådda med att det krävs att varje spelare gör sitt yttersta i alla situationer genom hela matchen, dessutom hålla fokus på rätt saker. Med ett lag som Vöikers på andra sidan är det vad som krävs för att stå som segrare när 60 minuter är spelade.

Period 1

Vi ställer upp med fem tongivande spelare. Johanna Birgersson får förtroendet och vakta kassen denna mörka höstkväll! Med en första lina som består utav #11 Frida Björkman, en offensiv back som lägger riktigt fina passningar och gillar att kliva upp och vara med i anfallspelet samtidigt som hon styr upp försvaret riktigt bra. Vid sin sida har hon #3 Isabell Argus som för i år valde att komma tillbaka till oss och inledningsvis gjort ett gediget jobb på plan och är väldigt stabilt.  Framåt i denna formation har vi en hårt slitande center #8 Stina Andersson, hon är en spelare som i år har tagit ett stort kliv framåt, hon gör riktigt fina framspelningar samtidigt som hon gärna trycker dit bollen själv. På hennes vänstra kant har hon #14 Maja Jonsson, denna tjej på endast 17 år har börjat säsongen enormt bra med poäng i samtliga matcher hittills, en spelare med bra attityd och en riktig glädjespridare. På hennes högra kant har hon #15 Linnea Bjerhag, Linnea är en hårt slitande forward som i alla situationer gör ett enastående jobb både i anfallsspel och försvarsspel. Vi drar upp på tempot redan från början! Tidigt i matchen märks de hur känslorna mellan lagen är heta men det är inget som stoppar oss från att spela vårt spel. 02.38 in i perioden får vi ner bollen bakom deras mål och får till ett bra spel, som tvingar dem till vända och vrida på försvaret. Då bollen går från #22 Frida Thalin till #7 Agnes Bjerhag och upp till #10 Josefin Gustavsson som från halvplan trycker upp bollen i nättaket.  Vi står upp och dem lyckas inte komma till jätte många farliga avslut, då försvaret gör ett grymt jobb genom att rensa bort bollar och täcka skott. 17.02 på klockan drabbas vi av en utvisning, det är #8 Stina Andersson som fick 2 minuter för otillåten trängning. Vilket sätter våran box på prov! Trotts 5 mot 4 spel lyckas vi pressa upp dem och ett snyggt samspel mellan systrarna Thalin dödar  tid i deras powerplay. Så vi klarar ett boxplay med en stjärna i kanten.

Period 2

Inför andra perioden fortsätter vi tugga om att det är viktigt att vi fortsätter slita för varandra och inte låta Vöikers få syre i matchen. Matchbilden är väldigt klar, vi håller dem väldigt kort och låter dem inte komma till de där riktigt farliga avsluten utan att vi har kontroll på situationerna. Vi arbetar flitigt med att täcka skott och rensa framför egen kasse. 06.24  är det nu Vöikers som drabbas av en utvisning, det är #2 Emilia Lindgren som får sitta av en 2 minuters utvisning för slag. Vi får utdelning redan 07.25 då #14 Maja Jonsson ligger framför kassen och får ett fint inspel från kanten av #4 Hanna Thalin. Vi går till pausvila med 2-0 ledning och skottstatistiken 8-5.

 

Period 3

Vöikers går in i tredje och sista perioden med ett 2-0 underläge. Vi är fullt medvetna att det kan gå fort i innebandy och 20 minuter är väldigt gott om tid för att vända en match. Därför gäller det att minska individuella misstag och spela ordentligt. Redan 04.18 drabbas vi av ytterligare en utvisning, det är #18 Filippa Hjälmeby som får 2 minuter för felaktigt avstånd. De fick inte något speciellt självförtroende efter deras förra powerplay så varför låta dem få det nu! Med en box som spelar riktigt bra och sliter i varje närkamp lyckas vi spela av ännu ett boxplay. Vår kantspelare #3 Isabell Argus lyckas spela fram bollen till en hårt jobbande #4 Hanna Thalin som får med sig bollen och snyggt lägger in den bakom en bekymrad målvakt, som förövrigt gör en kanonmatch. 09.50 begär Vöikers timeout. Thorning har ordet och han väljer dessa viktiga ord, ”vad ni än gör, ge dem inte syre”! 09.50 händer det igen, vi drabbas av en utvisning och denna gång är det #7 Agnes Bjerhag som får 2 minuter för slag. Men de lyckas inte göra hål på vår otroligt skickliga målvakt #1 Johanna Birgersson som gör säsongens klart bästa match genom att synas och plocka många fina bollar.  Det går ända in till 17.24 då deras #13 Jannie Abelsson Svensson drar på sig en 2 minuters utvisning för protest mot domslut, vilket gav oss powerplay i slutminuterna och vi kunde avrunda matchen och vinna matchen.

 

Vilken match laget gör, vilken moral! Vi kämpar för varandra i 60 minuter vilket speglar hela matchen. Vi äger mycket boll och fick ut mycket av det spel som vi önskade. Matchens lirare blev tillslut #Hanna Thalin som genom hela matchen gjorde det där lilla extra och som tar stort ansvar såväl i försvarspelet som boxplay och powerplay.  Vill även passa på att framhålla #11 Frida Björkman som även hon tar ett stort ansvar och behåller ett lugn som smittar av sig på resterande spelare. Hon styr upp samtliga boxplay där vi går nollade ur den striden, täcker mycket skott och rensar klockrent framför mål. Hela laget ska ha en stor eloge för slitet vi gör matchen igenom. Även ett stort tack till ni 142 personer som besökte Sporthallen denna kväll!

 

 

 

No video selected.
No video selected.