Skip to main content
Sävsjö vann när Yngve hedrades

söndag, 12 januari 2014 Posted in Herrar

Mikael Jonsson höll nollan när Hovslätt besegrades med 4-0 i första matchen efter juluppehållet.

En speciell match då klubbens eldsjäl Yngve Nilsson gått bort under julhelgen. Innan tekning hölls därför en tyst minut för att tänka på Yngve, hans anhöriga och vänner. Våra herrar spelade under matchen med svarta sorgband.

Sävsjö börjar bra och tar taktpinnen direkt från start. Disciplinerat försvarsspel och bra anfallsspel med chanser i nästa varje byte. Under hela första perioden skapar våra herrar många farliga chanser men skärpa i avsluten saknas och ibland också målramen som står i vägen. Perioden förblir mållös.

I mitten av andra perioden drabbas Hovslätt av en utvisning. Sävsjö utnyttjar det numerära överläget genom kapten Ulrik Weidman som hittar bortre krysset. Kort därefter får Sävsjö frislag på mittplan. Björn Fransson petar bollen till Max Rydahl som trampar in och gör sitt första mål i herrlaget. Grattis Max! Tre sekunder före periodens slut placerar Kenneth Karlsson bollen lågt vid första stolpen. Målet byter 3-0 till Sävsjö.

Under första minuten i tredje perioden når en passning från Martin Hallberg fram till Robert Bjerhag som avancerar längs på vänster kanten och avlossar ett skott som letar sig in i mål. Resterande del av matchen spelar Sävsjö för att hålla nollan, men skapar samtidigt fortsatt chanser framåt. Matchen slutar 4-0 och Sävsjö med målvakt Mikael Jonsson lyckas hålla säsongens första nolla.

Totalt sett en mycket bra genomförd match av Sävsjö. Sett till alla chanser kunde det blivit ett par mål till framåt samtidigt som det hade kunnat trilla in något bakåt. Nästa helg ställs herrarna på prov då de möter Vimmerby på bortaplan, vilket är det enda lag som vunnit mot Sävsjö denna säsong.

Mål: Ulrik Weidman, Max Rydahl, Kenneth Karlsson, Robert Bjerhag