Skip to main content
Seriepremiär mot Halmstads IBK

Seriepremiär mot Halmstads IBK

fredag, 16 september 2016 Posted in Herrar

Försäsongen har nu nått sin slutdestination för Sävsjö IBK Herr A. Den alltid lika spännande premiärveckan är här och förväntningarna ligger i luften. På träningarna har det märkts att det börjar bli allvar, då tempot och intensiteten har höjts avsevärt. 

Det är alltså division 1 Södra Götaland som är hemvist för herr A denna säsong och det är mycket nya bekantskaper. Sävsjö IBK har visserligen stött på många av lagen tidigare genom åren, men eftersom trupperna har genomgått stora förändringar får de räknas som nya. Det verkar bli en jämn serie och när Innebandymagazinet nyligen publicerade sitt tabelltips gällande landets division 1-serier så ansåg dem att Södra Götaland kanske var den mest svårtippade: http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?aid=62264.

 

Hemsidan tog tillfället i akt och mötte upp med tränarduon Swärdh/Fransson efter en av veckans träningar för att höra lite hur dem ser på vad som komma skall.

 

Hur är den allmänna känslan inför seriepremiären?

 

Känslan är att vi som tränare vill jävligt mycket och vi hoppas att även spelarna i laget vill lika mycket. Vi har hittills haft känslan att spelarna kanske har varit lite skeptiska under försäsongen. Troligtvis beroende på hur den har sett ut. Vi har inte kunnat spela ihop laget till den grad som vi på förhand hade hoppats på vid den här tidpunkten och det gör att det kanske infunnit sig lite osäkerhet kring formationer, dess kemi och liknande. Mycket tankar och funderingar kring var man kommer att spela och att saker och ting inte har satt sig riktigt ännu. Men vi hoppas att vi ska plocka fram det som krävs nu till seriestarten. Försäsongen har onekligen inte rosat marknaden spel- och resultatmässigt och det kommer att krävas att vi höjer oss flera procent i spelet. Vi har mer att ge. Samtidigt är ju en försäsong det tillfälle när man ska testa och prova sig fram en del. Vi var i en liknande situation efter föregående säsongs träningsmatcher, då vi inte heller fick till det resultatmässigt.

 

Känslan är att det blir viktigt att försöka få en bra start i serien. Lördagens match är ändå en betydelsefull premiär. Vi har mycket rutin i truppen och det måste användas på bästa sätt. Kunskapen finns där, och så som vi känner grabbarna så finns även viljan där nu på lördag.

 

Hur ser ni på serien?

 

Vi har ingen superkoll på serien i nuläget, med undantag för några enstaka lag kanske. Men det handlar mycket om att vi själva ska få ihop det på ett bra sätt. Vi har förståelse för vad som krävs för att vara med i toppen, med tanke på våra senaste säsongers historik. Hemmaspelet blir en nyckel.

 

 

Det är alltså Halmstads IBK som gästar sporthallen på lördag. Ett Halmstad som förra säsongen slutade 6:a i division 1 Södra Götaland och som har en del killar som slutade högt upp i poängligan. Det blir säkerligen en tuff nöt att knäcka för herrarna.

 

Matchstart är 16:00 i Sävsjö Sporthall imorgon lördag.

Här kan ni läsa Smålands IBFs intervju med tränare Swärdh: http://www.innebandy.se/smaland/Forening/Elitradet1/Infor-elitmatcherna/Infor-Savsjo-Halmstad-H1-Ny-miljo-for-Savsjo/